Fotók recept nélkül

2012. október 15., hétfő

Krumplifánk

Nagy kedvenc ez is, szintén feszültséglevezetőnek készült a hétvégén. Ilyen jól még sosem sikerült a tésztája. Most ráadásul az egy adag kevés is lett...

25 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg liszt
2 tojássárga
2 dkg élesztő
kevés tej
1 ek olaj
sütéshez bőven olaj

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a burgonyával, a tojássárgákkal és a sóval. Annyi langyos tejjel dagasztjuk meg, hogy könnyű, kelt tészta keménységű masszát kapjunk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy órán át letakarva pihentetjük, majd forró olajban szép pirosra sütjük. 
Sütés közben megdagadnak, így ha van közöttük hely a serpenyőben, maguktól is megfordulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...